Polisanmälan

BROTTSPLATS Medelhavet
BROTTSTID Sändag 2010-05-30 kl 04:10 t.o.m. 2010-06-03 kl 10
BROTT/HÄNDELSE Olaga frihetsberövande. Stöld
SAMMANDRAG
MÅLSÄGANDE
Manga Otálora Edda
FRITEXT
Mä kom till polisen, GbgCity och hon ville göra en anmälan om Olaga frihetsberövande och Stöld.
BROTTET
Den Israeliska staten har fört bort, spärrat in och för övrigt berövat mä hennes frihet och därmed har de begått Olaga frihetsberövande.
Företrädare för den Israeliska staten har också beslagtagit (stulit) mä tillhörigheter (se godslista) utan hennes medgivande.
OMSTÄNDIGHETER
Mä ingick i en hjälpsändningskonvoj med slutdestination Gaza hamn. Fartyget mä befann sig på ingick som ett av totalt sex fartyg i konvojen. På internationellt vatten ca 80 sjömil från den Israeliska sjögränsen blev konvojen överfallen och aktivister/besättning tillfångatagna av elitförband eskorterade av den israeliska flottan. Alla sex fartygen med besättning/personal tvingades medfölja till Ashdod, en israelisk hamn. På hamnområdet fördes aktivisterna/besättningen till en tältanläggning där de tvingades underteckna ett dokument som innebar bl. a. att de flesta aktivisterna accepterade att bli deporterade p.g.a. att de kommit illegalt in i Israel. Aktivisterna/besättningen blev sedan bussade till ett fängelse i Israel där de tillbringade drygt 1 dygn i fångeskap.
Efter påtryckningar från Turkiet och andra stater bussades samtliga aktivister/besättningen till flygplatsen i Tel Aviv. Samtliga aktivister/besättningen flögs till Istanbul i Turkiet, och därifrån till respektive hemländer.
GODS
Mä blev också bestulen på div ägodelar såsom laptop, mobiltelefon, en videokamera, en plånbok med 2 visakort (Nordea och Handelsbanken), ID (posten), passerkort till Museion i Gbg, passerkort till Uppsala Universitet, 3 stycken nyckelknipor med totalt 19 nycklar, plånbok med lånekort, Göteborgs universitetsbibliotek, Uppsala universitetsbibliotek samt stadsbiblioteken i Göteborg och Stockholm, diverse medlemskort, pendlarkort Sthlm-Uppsala, Västtrafikkort, Sthlmstrafiken, pärlhalsband av odlade pärlor, sattelittelefon, samtliga kläder och personliga artiklar såsom smink, hudvårdsprodukter mm. Gympakort på Friskis och Svettis i Gbg.
ERSÄTTNINGSYRKANDEN
Mä yrkar ersättning med ett belopp som preciseras vid ett senare tillfälle
ERSÄTTNINGSTALAN
Mä har som önskemål att åklagare för ersättningstalan mot den Israeliska staten vid domstolsförhandling
ÖVRIGT
Mä kommer att tillskriva den svenska regeringen och utrikesdepartementet och framföra önskemål om att regeringen/utrikesdepartementet reagerar och agerar mot staten Israel.

Kommentarer
Postat av: Andja

Framförallt gillar jag:

"Mä kommer att tillskriva den svenska regeringen och utrikesdepartementet och framföra önskemål om att regeringen/utrikesdepartementet reagerar och agerar mot staten Israel."Du är underbar Edda!

2010-06-09 @ 11:59:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0