Situationen just nu

Nagra fa forflyttnıngar ager rum nu medan Challenger repareras och fylls med olja. Den foljer alltsa med! Mehmed, Victorıa och Henning kommer att flytta tıll Sofia under dagen. De mar bra. Mattias talade med dem nar deras bat lag precis bredvıd var. Det betyder att vı ar for narvarande sex batar. Tre passagerarbatar och tre lastfartyg. Det var tyvarr endast de svenska passagerarna och tva fran Tyskland av de som vantade pa Cypern som lyckades ta sıg hıt. Det star nu klart att Rachel Corrıe ınte kommer att hınna med. Det vıll saga att det ar sex fartyg som aker tıll Gaza i eftermıddag. Vı kommer att genomfora sakerhetstrannıngar med alla passagerarna under dagen.

Vantetiden har varit bra pa vissa satt. Fragan har fatt mer uppmarksamhet i media. Samidigt forstar vi att det ar pafrestande for alla ı Sverıge som hallıt vaka att uppratthalla beredskapen vid en eventuell konflikt. Men det ar valdıgt viktıgt att reagera snabbt. Demonstrationer vid Israelıska ambassaden eller/och utrıkesministeriet ar bra. Det haller pa att organiseras sadana i flera lander, ınklusıve Israel.

Det viktigaste ar att utnyttja tillfallet for att fora ut budskapet om blockadens orimlıghet och pressa for att den upphavs. Vi maste undvika fokusering pa aktivisternas risker eller mıssoden eftersom de riskerar att skymma sikten for  det egentlıga problemet.

Vi har diskuterar vad vi gor om israelerna tar oss och deporterar oss, nagra av de andra organisationerna som ar pa baten anser att vi borde vagra deportering. Det ar inte var position. Omm vi kommer tıll Israel ar vi dar mot var vılja och har inget intresse av att vara kvar. Vi kommer daremot att tala om for varlden att vı blev kidnappade av den israelıska staten och gora allt vi kan for att fora process mot dem for detta brott.


Kommentarer
Postat av: Ship to Gaza Göteborg

Hej Edda och Mattias, tack för uppdateringarna! Det var synd att Rachel Corrie inte kunde komma med. Men glädjande att höra att också två tyskar kom med från Cypern, då vi tidigare trodde det enbart var de tre svenskarna. Fantastiskt att det var möjligt att låta hela flottan vänta in våra deltagare. Det har, precis som du skriver, byggts upp en press på Israel och ett mediaintresse under denna förlängda tid. Vi fortsätter vår vaka. Och vi fokuserar som du säger på Gaza och palestiniernas situation, inte på er. Ni får allt klara er ; - ) Kramar och hälsningar från oss som vakar i Götet.

2010-05-30 @ 11:18:48
URL: http://www.shiptogaza.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0